Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L1 > Espanya Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Espanya

01

correspondència amb línies de metro TMB: L3 Zona Universitària - Trinitat Nova  
altres correspondències: Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya FGC L8 Pl.Espanya - Molí Nou S3 Barcelona Pl.Espanya - Can Ros S4 Barcelona - Olesa de Montserrat S8 Barcelona - Martorell S9 Barcelona Pl.Espanya - Quatre Camins R5 Barcelona - Manresa R50 Barcelona Pl.Espanya - Manresa Baixador (semidirecte) R6 Barcelona - Igualada R60 Barcelona Pl.Espanya - Igualada (semidirecte)
serveis de l'estació: Estació no adaptada a PMR

Situació de l'estació Espanya a la línia L1 (mapa base: wefer.com)L'estació Espanya de la línia L1 del metro de Barcelona és una de les més singulars de la xarxa. Va entrar en servei l'any 1926, formant part del primer tram del Ferrocarril Metropolità Transversal entre Bordeta i Catalunya. L'estació està situada just sota la plaça Espanya i té quatre accessos: al carrer Tarragona, al carrer Creu Coberta i dos davant de l'Exposició. Mitjançant un complicat entramat de passadissos, tots aquests accessos conflueixen en un sol vestíbul, situat al costat oest de l'estació. El nivell inferior, al qual s'accedeix des del vestíbul mitjançant escalinates i escales automàtiques, està composat per dues vies amb andanes laterals en corba de 92 metres de longitud. Les dues andanes estan unides pel costat Rocafort per un pont metàl·lic que passa per sobre les vies. Al nivell de l'andana direcció Fondo també hi ha un altre vestíbul, que enllaça amb un passadís procedent de l'estació de Barcelona-Pl.Espanya dels FGC. A més, també d'aquesta andana en surt el passadís que porta a l'estació Espanya de la línia L3 del Metro. Completen les instal·lacions de l'estació un quiosc, un estanc i una botiga de complements, tots ells situats a l'andana direcció Fondo. Antigament en aquesta part d'andana hi havia hagut una tercera via que s'usava mentre es va celebrar l'Exposició Universal de 1929 per fer trens directes fins al centre de Barcelona i també va ser usada durant la Guerra Civil com a cotxera i taller de manteniment de trens.

 Fotos

Vestíbul del costat Hostafrancs, situat a un nivell superior respecte les vies del metro (abril 2005)

Aquesta vestíbul és a nivell d'andana i comunica amb un passadís procedent de l'estació dels FGC (abril 2005) Portes exclusivament destinades a sortida de viatgers (abril 2005) Una altra vista del vestíbul adjacent a l'andana direcció Fondo de l'estació Espanya (abril 2005)
       
L'estació és molt àmplia. La volta del túnel havia sigut la més gran del món, amb 27 metres de llum (abril 2005) Una altra vista de l'estació des de l'andana direcció Fondo (abril 2005) Curiosa placa amb inscripcions en llatí (abril 2005) Pont sobre les vies, dissimulat per la gran pantalla de canalmetro (abril 2005)
       
En el pont sobre les vies (abril 2005) Diverses voltes del túnel vistes des del pont metàl·lic (abril 2005) Tren estacionat a Espanya, esperant per sortir cap a Fondo (abril 2005) Vista parcial de l'andana direcció Hospital de Bellvitge (abril 2005)
       
Tren procedent d'Hospital de Bellvitge arribant a Espanya (abril 2005) Túnel costat Hostafrancs (abril 2005) Vista general de l'estació des del costat Hospital de Bellvitge (abril 2005) Entre els establiments diversos es veu el passadís d'enllaç amb la L3 (abril 2005)

direcció Hospital de Bellvitge

Índex Línia L1

direcció Fondo

< Hostafrancs

Rocafort >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs