Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia L1 > Navas
Horaris dels trens de Catalunya
< Clot Línia L1 Metro de Barcelona: Hospital de Bellvitge - Fondo La Sagrera >
Navas
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada
codi estació: 132  


Mostra Estacions metro TMB L1 en un mapa més gran
L'estació Navas de la línia L1 del metro de Barcelona va entrar en servei el 8 de maig de 1953 amb l’obertura de la línia des de Clot. El 26 de gener de 1954 es prolongava la línia de Navas a Sagrera. El 1982 la línia I passava a ser la L1. El maig de 2008 es completava l’accessibilitat de l’estació amb la instal·lació de nous ascensors.
L’estació Navas actual està situada al subsòl de l'avinguda Merdiana, entre els carrers Navas de Tolosa i Biscaia, i consta de dos nivells. El nivell superior disposa de dos vestíbuls, un a cada extrem de l’estació. El vestíbul del costat sud, principal, té un accés per l’avinguda Meridiana amb carrer Navas de Tolosa a través d’escales fixes i ascensor. El vestíbul principal consta de màquines de venda de bitllets, barreres tarifàries i el centre de control de l’estació. El vestíbul del costat nord, secundari, té un accés per l’avinguda Meridiana amb carrer Biscaia, costat mar, amb escala fixa i una escala mecànica de pujada. El vestíbul secundari disposa de màquines de venda de bitllets i les barreres tarifàries, entre altres dependències. Els trens circulen pel nivell inferior, format per dues vies i tres andanes de 90 metres de longitud. L’estació segueix la disposició denominada “Barcelona” que inicialment destinava l’andana central a l’entrada de viatgers i les laterals per a la sortida; actualment es poden usar les andanes indistintament. L’enllaç entre les andanes i cadascun dels dos vestíbuls es fa mitjançant escales fixes excepte entre l’andana central i el vestíbul principal, on hi ha una escala mecànica de pujada i un ascensor.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Metro de la sèrie 4000 sortint de Navas cap a Fondo (juny 2019) Andana central, sortida cap al vestíbul del costat Clot, dotat d'escala mecànica i ascensor (juny 2019) Vista general de l'estació de Navas de la línia L1 del metro des del costat Clot (juny 2019) Unitat 4000 amb el torn 118 en un servei per la L1 cap a Hospital de Bellvitge (juny 2019)

Andana central amb rètol informant del proper tall de la línia entre Clot i Fondo per renovació total de la via l'estiu de 2019 (juny 2019) Banc a l'andana central de Navas (juny 2019) El vestíbul del costat Clot, amb els torniquets i portes de control d'accés a les andanes (abril 2005) L'estació vista des del mateix vestíbul (abril 2005)

La sortida per l'andana central costat Clot compta també amb una escala mecànica (abril 2005) Vista general des de l'andana de la via 2, amb una 4000 aturada a la via 1, circulant cap a Fondo (abril 2005) Vestíbul amb accés pel carrer Biscaia. Els accesos tots són al costat mar de la Meridiana ja que a l'altra banda hi ha el túnel de renfe-adif (abril 2005) Vista d'una unitat 4000 des del vestíbul del carrer Biscaia (abril 2005)

Per sortir al vestíbul costat Sagrera només hi ha escalinates (abril 2005) Des de l'andana central podem triar destinació (abril 2005) Des de l'andana de la via 1 una 4000 que va a Fondo ha obert portes també a l'andana central (abril 2005) El panell electrònic no marca l'arribada d'un tren a Hospital de Bellvitge per la via 2 de Navas (abril 2005)

direcció Hospital de Bellvitge Índex línia L1 direcció Fondo
< Clot La Sagrera >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional