Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L1 > Sagrera Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

La Sagrera

01

correspondència amb línies de metro TMB: L5 Cornellà Centre - Vall d'Hebron L9nord La Sagrera - Can Zam L10 La Sagrera - Gorg
 
serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR
altres correspondències: renfe  

Situació de l'estació Sagrera a la línia L1 (mapa base: wefer.com)L'estació Sagrera de la línia L1 del metro de Barcelona es va inaugurar servei l'any 1954, amb l'extensió de la línia des de Navas. L'estació està situada al subsòl de l'avinguda Merdiana, entre els carrers Hondures i Garcilaso. L'estació ha esdevingut un potent intercanviador entre L1, L5, L4, L9, L10 i trens de rodalies. L'estació originària disposava d'un nivell inferior per on circulaven els trens format per una nau per al servei públic amb dues vies i tres andanes de 90 metres de llarg del tipus Barcelona i una altra nau paral·lela amb andana que és per al ramal dels tallers de Sagrera. Actualment els trens circulen per una única nau amb dues vies i una única andana central. Hi ha un vestíbul a cada extrem de l'andana, un amb accés pel carrer Garcilaso i un altre amb entrada pel carrer Hondures, que és compartit amb l'estació de Rodalies de la Sagrera-Meridiana i des del qual també es pot fer l'enllaç amb les línies L5, L9 i L10. L'estació està totalment adaptada a persones amb mobilitat reduïda.

 Fotos

Edifici de viatgers provisional bastit a l'avinguda Meridiana per augmentar la capacitat de pas (abril 2005)

Interior de l'edifici de viatgers provisional, amb els torniquets (abril 2005) El nivell d'andanes de l'estació de Sagrera, que més endavant es dirà Sagrera-Meridiana (abril 2005) Unitat 4000 en servei 113 fent parada a Sagrera abans de seguir cap a Fondo (abril 2005)
       
L'andana central s'ampliarà i s'eliminaran les andanes laterals (abril 2005) Tren sortint cap a Hospital de Bellvitge. Als indicadors electrònics s'avisa dels canvis en l'enllaç amb la L5 (abril 2005) La unitat 4056 parada a la via 1 de Sagrera (abril 2005) A l'esquerra tren parat i al fons dreta tren sortint cap a Navas i Hospital de Bellvitge (abril 2005)
       
Extrem de l'andana de la via 2, on al fons hi havia la sortida cap al carrer Garcilaso (abril 2005) Senyalització diversa dels canvis deguts a les obres del nou intercanviador de Sagrera (abril 2005) Metro que ve de Fondo arribant a Sagrera (abril 2005) Boca destinada exclusivament per a la sortida de viatgers de l'estació Sagrera de la línia L1 (abril 2005)
       
Senyalització de l'enllaç pel carrer amb la línia L5 (abril 2005) Seguint les marques blaves arribarem a l'entrada de la L5, a través de l'avinguda Meridiana (abril 2005) Les dues fotos són fetes al mateix lloc, andana central de Sagrera costat Fabra i Puig, però entre elles hi ha poc més d'un mes de diferència. Les obres del nou intercanviador van avançant... (abril 2005-juny 2005)
       
Mentre durin les obres es pot veure el pas dels trens des del carrer. A l'esquerra de tot, la catenària de la via que porta cap als tallers de Sagrera (juny 2005) Des de l'estació de Sagrera i durant uns mesos es poden veure els edificis de l'avinguda Meridiana a més de la llum natural. Tot un privilegi (juny 2005) La llum natural procedent de l'obertura per les obres s'infiltra per tota l'estació fent, per tant, l'estació més lluminosa i agradable (juny 2005) La unitat 4081 llesta per sortir de Sagrera cap a Fabra i Puig i Fondo (juny 2005)

col·labora en aquesta pàgina: Hèctor Gonzalo


direcció Hospital de Bellvitge

Índex Línia L1

direcció Fondo

< Navas

Fabra i Puig >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs