Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L1 > Santa Eulàlia Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Santa Eulàlia

01

serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR
   

Situació de l'estació Santa Eulàlia a la línia L1 (mapa base: wefer.com)L'estació Santa Eulàlia de la línia L1 del metro de Barcelona va entrar en servei l'any 1983, amb la prolongació de la línia des de Bordeta (antiga estació a l'aire lliure encara existent entre Sta.Eulàlia i Mercat Nou). L'estació és semisubterrània i està situada al costat del carrer Santiago Ramon i Cajal, entre les vies de renfe-adif i les cotxeres del metro, al terme municipal de L'Hospitalet de Llobregat. L'estació té dos vestíbuls amb els seus respectius accessos. El primer dels vestíbuls està situat al costat Torrassa i a un nivell superior, amb accés des del Pont de La Torrassa i compta amb una mena d'edifici de viatgers propi. L'altre vestíbul està situat al costat Mercat Nou, a un nivell inferior, i té accés des de la Riera Blanca. Els trens passen per un nivell intermig format per dues vies amb andanes laterals de 96 metres de longitud, en una nau semisoterrada amb el sostre pla dotada de petites finestres per on entra llum natural al costat muntanya de l'estació. La comunicació entre el vestíbul tant superior com inferior i les andanes es fa mitjançant escales i escales mecàniques.

 Fotos

Exterior de l'edifici de viatgers de l'estació de Santa Eulàlia (abril 2005)

El vestíbul costat Torrassa de l'estació (abril 2005) Santa Eulàlia des de l'andana de la via 1, direcció Fondo (abril 2005) Indicador de que el proper tren no admet passatge (abril 2005)
       
Santa Eulàlia vista des d'un extrem de l'andana de la via 1 (abril 2005) Tren sortint a la superfície, direcció Fondo, amb les cotxeres del metro al fons (abril 2005) Al final de l'andana es pot veure la sortida a la Riera Blanca (abril 2005) Tren en servei 109 fent parada a Santa Eulàlia (abril 2005)
       
L'estació disposa d'una pantalla de canalmetro entre les vies (abril 2005) L'estació semisubterrània des del costat Hospital de Bellvitge (abril 2005) Unitat 4000 a punt de fer parada a l'estació (abril 2005) Tren tornant a entrar al túnel després de fer el petit tram a l'aire lliure (abril 2005)

direcció Hospital de Bellvitge

Índex Línia L1

direcció Fondo

< Torrassa

Mercat Nou >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs