Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L1 > Torras i Bages Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Torras i Bages

01

serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR
   

Situació de l'estació Torras i Bages a la línia L1 (mapa base: wefer.com)L'estació Torras i Bages de la línia L1 del metro de Barcelona es va inaugurar servei l'any 1968 en què la línia es va allargar des de Fabra i Puig. L'estació és al subsòl del passeig de Torras i Bages entre el carrer del Palomar i el passeig de Santa Coloma. El nivell més inferior de l'estació és per on passen els trens i hi ha tres vies i dues andanes de 107 metres de llarg. A cada extrem d'aquestes i a un nivell superior hi ha un vestíbul. El vestíbul del costat Sant Andreu té taquilla i quiosc i dos accessos al carrer Palomar. L'altre vestíbul disposa de màquines de venda de bitllets i també té dos accessos però al passeig de Santa Coloma. L'enllaç entre vestíbuls i andanes es fa mitjançant escalinates i escales mecàniques. L'estació de Torras i Bages és força especial ja que només s'usa una de les dues vies principals, l'altra usada és en principi secundaria. Això es deu a que quan es va construir es va fer una cua de maniobres al túnel principal preveient-la per a futures prolongacions i dos túnels laterals que havien de comunicar amb unes hipotètiques noves cotxeres que s'havien de fer a la zona. Més endavant, l'allargament cap a Santa Coloma l'any 1983 va fer canviar la funció dels túnels i es van utilitzar els dos laterals per a la nova línia. És per aquest motiu que els trens usen la via 1 quan van direcció Fondo agafant l'agulla cap a via desviada just passada l'estació i que els trens usin la via 3 quan van cap a Hospital de Bellvitge. La cua de maniobres s'usa per a estacionament de material mòbil divers.

 Fotos

Vestíbul costat Sant Andreu amb torniquets d'entrada (abril 2005)

Des de l'andana de les vies 2 i 3, vista general de l'estació (abril 2005) La via de l'esquerra és la que s'usa habitualment pels trens a Hospital de Bellvitge, tot i que pugui semblar el contrari (abril 2005) Unitat 4064 en servei 111 estacionada a la via 1 de Torras i Bages (abril 2005)
       
Un tren que ve de Fondo entra a l'estació (abril 2005) Boca del túnel principal costat Trinitat Vella (abril 2005) Tren que ve de Sant Andreu arribant a l'estació (abril 2005) A l'esquerra tren a Fondo i a la dreta tren a Hospital de Bellvitge (abril 2005)
       
Tren amb el número de servei 108 a la tercera via de Torras i Bages (abril 2005) Sortida cap a Trinitat Vella. Recte: cua de maniobres del túnel principal. A la dreta per desviada: Trinitat Vella (abril 2005) Vestíbul amb accés des del passeig de Santa Coloma (abril 2005) Curiós fanal per il·luminar les andanes, que recorda un estil de fa força anys enrera (abril 2005)
       
Una 4000 a la via 1 de Torras i Bages des del vestíbul del passeig de Santa Coloma (abril 2005) La tercera via de l'estació des del mateix vestíbul (abril 2005) Un tren entra a Torras i Bages procedent de Fondo (abril 2005) Creuament de trens a l'estació barcelonina (abril 2005)

direcció Hospital de Bellvitge

Índex Línia L1

direcció Fondo

< Sant Andreu

Trinitat Vella >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs