Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L1 > Sant Andreu Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Sant Andreu

01

correspondències: renfe
 
serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR

Situació de l'estació Sant Andreu a la línia L1 (mapa base: wefer.com)L'estació Sant Andreu de la línia L1 del metro de Barcelona es va inaugurar servei l'any 1968 amb l'obertura de la secció entre Fabra i Puig i Torras i Bages. L'estació està situada sota el passeig Torras i Bages, entre la plaça Orfila i el carrer Joan Torras. Al nivell més profund de l'estació és on hi ha les dues vies i tres andanes, de l'anomenat tipus Barcelona si bé en aquest cas la volta és més àmplia que en les altres estacions d'aquest tipus. A cada extrem de l'estació hi ha un vestíbul. Al costat Fabra i Puig hi ha un vestíbul situat a un nivell superior de les vies en el que hi ha els torniquets de control d'accés a les andanes i la taquilla. Aquest vestíbul té un accés per la plaça Orfila. Al costat Torras i Bages hi ha un altre vestíbul dotat de màquines automàtiques de venda de bitllets i amb accés pel carrer Joan Torras. L'enllaç entre els vestíbuls i les dues andanes laterals es fa a més de mitjançant escalinates amb escales mecàniques.

 Fotos

Màquines de venda de bitllets del vestíbul costat Torras i Bages, amb accés al carrer Joan Torras (abril 2005)

Tren sortint cap a Fondo vist des del vestíbul (abril 2005) L'enllaç entre les andanes laterals i els vestíbuls es fa mitjançant escalinates i escales mecàniques (abril 2005) Vista de l'estació. És del tipus Barcelona (dues vies, tres andanes) però amb una volta més àmplia i alta (abril 2005)
       
Un tren que va a Fondo entra a l'estació mentre un altre que va cap a Hospital de Bellvitge està parat (abril 2005) Accesos des del vestíbul oest, que té accés a la plaça Orfila (abril 2005) Andana central (abril 2005) L'estació des de l'andana lateral de la via 1, costat oest (abril 2005)

direcció Hospital de Bellvitge

Índex Línia L1

direcció Fondo

< Fabra i Puig

Torras i Bages >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs