Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L1 > Universitat Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Universitat

01

correspondència amb línies de metro TMB: L2 Paral·lel - Badalona Pompeu Fabra  
 
serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR

Situació de l'estació Universitat a la línia L1 (mapa base: wefer.com)L'estació Universitat de la línia L1 del metro de Barcelona va entrar en servei l'any 1926, formant part del primer tram del Ferrocarril Metropolità Transversal entre Bordeta i Catalunya. De tota manera, l'estació d'ara difereix molt de la que es va inaugurar aleshores. L'estació està situada sota la plaça Universitat i té dos nivells. El nivell superior consta d'un gran vestíbul amb accessos des del carrer Pelai, la Ronda Universitat, la plaça Universitat i la Ronda Sant Antoni, compartint la instal·lació amb la línia L2. Al vestíbul superior s'hi troben diversos establiments, així com també un centre d'atenció al client. En el mateix nivell que el gran vestíbul hi trobem l'andana de la via 2 (direcció Hospital de Bellvitge) situada a l'esquerra de la via i de 100 metres de llarg. A un nivell inferior, trobem l'andana de la via 1 (direcció Fondo) situada a la dreta de la via i de 90 metres de longitud. Aquesta peculiar disposició ve donada pel fet que per entremig hi passa la línia de via ampla entre Pl.Catalunya i Sants que prolongada els anys setanta va fer modificar la disposició original de l'estació, que fins aleshores era pràcticament igual a la de les estacions d'Urgell o Rocafort. Per enllaçar els diferents nivells hi ha escalinates i escales mecàniques i usant la part construïda els anys noranta per a la línia L2 es pot considerar que l'estació està dotada d'ascensor.

 Fotos

El gran vestíbul, des de l'accés per la plaça Universitat (abril 2005)

Entrada des de Pelai i Ronda Universitat (abril 2005) Una altra vista del vestíbul. A la dreta, darrera la paret, hi ha l'andana direcció Hospital de Bellvitge de la L1 (abril 2005) Baixada, des d'aproximadament el punt de l'anterior foto a l'andana de la via 1, direcció Fondo (abril 2005)
       
Un 4000 que va a Fondo parat a Universitat (abril 2005) Vista de la nau de la via 1 (abril 2005) Metro entrant a Universitat procedent d'Urgell (abril 2005) Des de la part de la línia L2 vista dels accessos a la nau de la via 1 (abril 2005)
       
Vista general de l'andana de la via 1, situada a més profunditat que l'andana de la via 2 (abril 2005) L'enllaç amb la L2 està senyalitzat també per a l'ús de l'ascensor (abril 2005) Des del costat Catalunya de l'andana direcció Fondo es veu la via de renfe-adif, situada al mateix nivell (abril 2005) Tren sortint cap a Urgell a la nau de l'andana de la via 2, situada a un nivell superior a la via 1 (abril 2005)
       
Unitat 4000 en número de servei 103 estacionada a Universitat (abril 2005) Cua d'un metro sortint cap a Hospital de Bellvitge (abril 2005) Vista general de l'andana de la via 2, amb l'enllaç cap a la L2 marcat (abril 2005) El primer tram de l'andana té una rampa per facilitar l'accés a PMR (abril 2005)

direcció Hospital de Bellvitge

Índex Línia L1

direcció Fondo

< Urgell

Catalunya >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs