Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia L1 > Urgell
Horaris dels trens de Catalunya
< Rocafort Línia L1 Metro de Barcelona: Hospital de Bellvitge - Fondo Universitat >
Urgell
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada
codi estació: 124  


Mostra Estacions metro TMB L1 en un mapa més gran
L'estació Urgell de la línia L1 del metro de Barcelona va entrar en servei el 10 de juny de 1926, amb l’obertura del primer tram del Metro Transversal entre Bordeta i Catalunya. Inicialment va rebre la denominació Urgel. El 1982 l'estació passava a dir-se Urgell i la línia I passava a ser la L1. El 1983 es van reconstruir els vestíbuls, es van ubicar noves escales mecàniques entre andanes i vestíbuls i es va construir un nou accés costat mar al carrer Villarroel. El 1989 es va remodelar la nau d’andanes amb una nova decoració. El desembre de 2006 es van ubicar nous ascensors que feien l’estació accessible.
L’estació d’Urgell de la línia L1 actual s’ubica al subsol de la Gran Via de les Corts Catalanes entre els carrers Urgell i Villarroel i s’estructura en tres nivells. L’estació disposa d’un vestíbul a cada extrem. El primer vestíbul es troba a la cruïlla de la Gran Via de les Corts Catalanes amb carrer Urgell i té un accés amb escales fixes al costat muntanya, així com un ascensor entre el nivell carrer i el nivell vestíbul. El segon vestíbul està a la intersecció entre la Gran Via de les Corts Catalanes amb carrer Villarroel, que té un accés pel costat mar i un pel costat muntanya, ambdós amb escales fixes. Els dos vestíbuls tenen màquines de venda de bitllets i les barreres de control d’accés a les andanes, a més de dependències tècniques. El nivell inferior, al qual s'accedeix des de cadascun dels vestíbuls mitjançant escales fixes i escales mecàniques, està format per dues vies amb andanes laterals de 88 metres de longitud. Entre el vestíbul del carrer Urgell i les andanes també hi ha un ascensor a cadascuna d’elles.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Unitat sèrie 6000 de TMB sortint d'Urgell cap a Rocafort i Hospital de Bellvitge (novembre 2019) Vista general de l'estació Urgell amb el panell de temps per al proper tren (novembre 2019) Vista de l'andana d'Urgell (novembre 2019) Unitat sèrie 4000 del Ferrocarril Metropolità de Barcelona entrant a Urgell per via 1 (novembre 2019)

Unitat 6000 sortint cap a Hospital de Bellvitge (novembre 2019) Primera unitat sèrie 6000 amb les portes vermelles arribant a Urgell (novembre 2019) Vestíbul del costat Rocafort, amb sortida al carrer Urgell (abril 2005) Accés a l'andana de la via 1 (direcció Fondo) des del vestíbul oest (abril 2005)

Unitat 4000 que va cap a Hospital de Bellvitge parant a Urgell (abril 2005) El tren direcció Fondo va força ple tot i ser més de les 9 del matí (abril 2005) L'estació des de l'andana de la via 1 costat Fondo (abril 2005) L'estació des de l'andana de la via 2 costat Fondo (abril 2005)

L'estació es va reformar fa uns quants anys, oferint un aspecte força modern i lluminós (abril 2005) Terra amb figures geomètriques a l'estació d'Urgell (abril 2005) Cua d'un tren estacionat a la via 1. A sobre el túnel (costat Rocafort) s'observa un curiós rellotge (abril 2005) Aspecte general de l'estació barcelonina des del costat oest (abril 2005)

direcció Hospital de Bellvitge Índex línia L1 direcció Fondo
< Rocafort Universitat >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional