Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L1 > Urgell Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Urgell

01

serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR
   

Situació de l'estació Urgell a la línia L1 (mapa base: wefer.com)L'estació Urgell de la línia L1 del metro de Barcelona va entrar en servei l'any 1926, formant part del primer tram del Ferrocarril Metropolità Transversal entre Bordeta i Catalunya. L'estació està situada sota la Gran Via, entre els carrers Comte d'Urgell i Villaroel i té dos vestíbuls, un a cada extrem de l'estació. El vestíbul situat al costat Rocafort disposa d'un sol accés, al carrer Urgell. L'altre vestíbul està situat al costat Universitat i té dos accessos, un a cada costat de la Gran Via a la cruïlla amb el carrer Villaroel. Els trens passen per un nivell inferior, format per dues vies i andanes laterals de 88 metres de llarg. Per comunicar les andanes amb tots dos vestíbuls hi ha escalinates i també escales mecàniques.

 Fotos

Vestíbul del costat Rocafort, amb sortida al carrer Urgell (abril 2005)

Accés a l'andana de la via 1 (direcció Fondo) des del vestíbul oest (abril 2005) Unitat 4000 que va cap a Hospital de Bellvitge parant a Urgell (abril 2005) El tren direcció Fondo va força ple tot i ser més de les 9 del matí (abril 2005)
       
L'estació des de l'andana de la via 1 costat Fondo (abril 2005) L'estació des de l'andana de la via 2 costat Fondo (abril 2005) L'estació es va reformar fa uns quants anys, oferint un aspecte força modern i lluminós (abril 2005) Terra amb figures geomètriques a l'estació d'Urgell (abril 2005)
       
www.trenscat.com www.trenscat.com
Cua d'un tren estacionat a la via 1. A sobre el túnel (costat Rocafort) s'observa un curiós rellotge (abril 2005) Aspecte general de l'estació barcelonina des del costat oest (abril 2005)

direcció Hospital de Bellvitge

Índex Línia L1

direcció Fondo

< Rocafort

Universitat >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs