Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L1 > Catalunya Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Catalunya

01

correspondència amb línies de metro TMB: L3 Zona Universitària - Trinitat Nova  
altres correspondències: Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya FGC L6 Pl.Catalunya - Reina Elisenda L7 Pl.Catalunya - Av.Tibidabo S1 Barcelona - Terrassa S2 Barcelona - Sabadell S5 Barcelona - Sant Cugat - Rubí   renfe  
serveis de l'estació: Estació semiadaptada a PMR

Situació de l'estació Catalunya a la línia L1 (mapa base: wefer.com)L'estació de Catalunya de la línia L1 del metro de Barcelona forma part d'una de les primeres estacions de metro que va tenir la ciutat. Concretament, formava part de l'anomenat Ferrocarril Metropolità Transversal i va ser inaugurada l'any 1926, tot i que en la seva ubicació actual es va posar en servei l'any 1933. Està situada al subsòl de la coneguda Plaça de Catalunya, entre la Rambla de Catalunya i el Passeig de Gràcia i és comuna amb l'estació de la xarxa de via ampla. El nivell superior de l'estació consta d'un gran vestíbul compartit també amb la línia de via ampla que disposa d'accessos des de la Rambla Catalunya (dotat d'ascensor), la Ronda Universitat, el Passeig de Gràcia, la Ronda Sant Pere i la Plaça de Catalunya. El nivell inferior consta de dues vies amb andanes laterals per al metro, però aquestes dues vies i andanes estan separades per l'estació d'adif-renfe que està entremig i consta aquesta darrera de dues vies i una andana central. L'estació de la línia L1 té un pas inferior entre les andanes, que a més serveix com a inici del passadís d'enllaç amb l'estació Catalunya de la línia L3. Les andanes estan comunicades amb el vestíbul mitjançant escales, escales automàtiques i pel costat Universitat també amb ascensor.

 Fotos

Accés a l'estació de Catalunya de la línia L1, en un extrem del vestíbul de l'estació de renfe-adif (abril 2005)

Escales mecàniques i una escala metàl·lica comuniquen l'accés a l'andana amb el vestíbul (abril 2005) Ascensor que enllaça l'andana direcció Hospital de Bellvitge del metro amb el vestíbul de renfe-adif (abril 2005) Tren a l'andana direcció Hospital de Bellvitge esperant per sortir (abril 2005)
       
Des de l'estació de metro a través dels arcs es pot veure l'estació de Plaça Catalunya de renfe-adif (abril 2005) Unitat 4000 sortint cap a Hospital de Bellvitge, passant pel costat de la pantalla de canalmetro (abril 2005) Indicadors que menen cap al pas sota les vies per enllaçar amb la línia L3, L6, L7 i el Metro del Vallès (abril 2005) Indicadors diversos al pas soterrat entre les andanes de l'estació Catalunya de la línia L1 (abril 2005)
       
Una altra vista del pas soterrat d'enllaç entre andanes de la L1 i també del passadís d'enllaç a la L3 (abril 2005) Viatgers esperant el metro a l'andana direcció Fondo. A la dreta, entre els arcs, un tren de renfe (abril 2005) Metro amb les portes obertes en un tram d'andana amb una petita rampa per facilitar l'accés a PMR (abril 2005) Una altra vista de la sinuosa andana de la via 1 (direcció Fondo) de l'estació Catalunya (abril 2005)
       
www.trenscat.com
Unitat 4044 amb el número de servei 104 a punt de reemprendre la marxa cap a Fondo (abril 2005) Sortint cap a la següent estació: Urquinaona (abril 2005) L'estació de Catalunya amb una unitat 4000 vista des de l'andana de renfe Rodalies (abril 2005)

direcció Hospital de Bellvitge

Índex Línia L1

direcció Fondo

< Universitat

Urquinaona >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs