Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L1 > Urquinaona Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Urquinaona

01

correspondència amb línies de metro TMB: L4 Trinitat Nova - La Pau  
 
serveis de l'estació: Estació no adaptada a PMR

Situació de l'estació Urquinaona a la línia L1 (mapa base: wefer.com)L'estació Urquinaona de la línia L1 del metro de Barcelona va entrar en servei l'any 1932, quan es va posar en servei el tram Catalunya-Arc de Triomf. L'estació està situada sota la Ronda de Sant Pere, entre els carrers Roger de Llúria i Bruc. L'estació disposa de tres vestíbuls. Al costat est hi ha dos vestíbuls. Un d'ells compta d'un accés a la plaça Urquinaona a més d'un passadís d'enllaç amb la línia L4. L'altre té un accés per Trafalgar/Ronda de Sant Pere. El vestíbul del costat est té un sol accés per Bruc/Ronda de Sant Pere. A un nivell inferior respecte els vestíbuls trobem les andanes. Cada sentit de circulació disposa d'una nau pròpia ja que entre aquestes hi ha les vies de renfe-adif. Tant una nau com l'altra disposen d'una via amb andana de 100 metres de llarg situada a l'esquerra de la via (mirant segons el sentit de circulació). L'enllaç entre els vestíbuls i les andanes es realitza mitjançant escalinates.

 Fotos

Vestíbul amb accés des de la plaça Urquinaona (abril 2005)

Cua d'una 4000 fent el servei 118 a Urquinaona direcció Fondo (abril 2005) Curiós anunci a l'estació. Just per darrera la paret passen precisament els trens de renfe (abril 2005) Andana de la via 1 (abril 2005)
       
Tren força ple amb les portes obertes a punt de sortir cap a Fondo (abril 2005) Passadís d'enllaç entre andanes i amb el vestíbul de Bruc/Rda.St.Pere (abril 2005) Metro estacionat a la via 2 d'Urquinaona (abril 2005) Una altra vista de la mateixa unitat, la 4085 (abril 2005)
       
www.trenscat.com www.trenscat.com
En 1 minut i 56 segons arribaria el següent tren direcció Hospital de Bellvitge (abril 2005) Tren a la via 2 arrencant cap a Catalunya (abril 2005)

direcció Hospital de Bellvitge

Índex Línia L1

direcció Fondo

< Catalunya

Arc de Triomf >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs