Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L2 > Monumental Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Monumental

01

serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR
   

Situació de l'estació Monumental a la línia L2 (mapa base: wefer.com)L'estació Monumental de la línia L2 del metro de Barcelona va entrar en servei l'any 1995, amb l'obertura del primer tram de línia entre Sant Antoni i Sagrada Família. L'estació està al subsòl del carrer Marina, entre Diputació i Consell de Cent i té dos accessos a la cruïlla de Marina amb Diputació, un a cada costat del carrer, tot i que el del costat oest disposa a més d'ascensor. Totes dues entrades conflueixen en un sol vestíbul dotat de les màquines de venda automàtica de bitllets i portes de control d'accés a les andanes. De fet els trens circulen a un nivell inferior per dues naus totalment independents, sense intercomunicació entre elles, enllaçades amb el vestíbul mitjançant ascensors i una sèrie d'escalinates i escales mecàniques. Els trens a Monumental ja circulen per la dreta com és habitual a la xarxa de metro, quedant l'andana a la dreta segons el sentit de circulació.

 Fotos

Màquines de venda de bitllets a Monumental (maig 2005)

Portes de control d'accés a les andanes (maig 2005) El vestíbul és força ampli (maig 2005) Trams d'escalinates i escales mecàniques per baixar a les andanes (maig 2005)
       
Escales vistes des de l'andana direcció Paral·lel (maig 2005) Tren que va a Paral·lel parat a Monumental (maig 2005) La nau de la via 2, la que va a Paral·lel (maig 2005) 3 minuts 8 segons és el què falta pel proper metro (maig 2005)
       
Unitat de la sèrie 2100 arribant a Monumental procedent de Pep Ventura (maig 2005) Accés a l'andana de la via 1 des del vestíbul (maig 2005) Ascensor que enllaça directament l'andana i el vestíbul (maig 2005) Metro procedent de Paral·lel entrant a Monumental (maig 2005)
       
Un tren amb el número de servei 205 a l'estació (maig 2005) Sortint cap a Sagrada Família i Pep Ventura (maig 2005) L'estació té el mòdul estàndard amb plànols i intèrfon (maig 2005) Força viatgers esperaven un tren que anés direcció Pep Ventura (maig 2005)

direcció Paral·lel

Índex Línia L2

direcció Badalona Pompeu Fabra

< Tetuan

Sagrada Família >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs