Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L3 > Sants Estació Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Sants Estació

01

correspondència amb línies de metro TMB: L5 Cornellà Centre - Vall d'Hebron  
altres correspondències:
serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR

Situació de l'estació Sants Estació a la línia L3 (mapa base: wefer.com)L'estació Sants Estació de la línia L3 del metro de Barcelona va estrenar-se el gener de 1975, amb l'obertura del tram entre aquesta estació i Zona Universitària. Curiosament fins al juliol d'aquell mateix any va prestar servei independentment de la resta de la L3, quan es va inaugurar el tram des de Paral·lel. Sants Estació està situada sota el carrer Numància, entre Melcior Palau i l'avinguda Josep Tarradellas. Té un vestíbul a cada extrem de l'estació. Al costat Plaça del Centre hi ha el vestíbul més nou, inaugurat l'any 2004, que té accessos des d'Enric Bagés i Numància. Aquests dos accessos s'uneixen i mitjançant escales i escales mecàniques de pujada i baixada arriben a un vestíbul en el que hi ha les màquines de venda de bitllets i les portes de control d'accés a les andanes. Per accedir a les andanes hi ha escales i escales mecàniques. Al costat Tarragona hi ha un altre vestíbul que té accessos des de la plaça dels Països Catalans i des de Josep Tarradellas. Aquests accessos s'uneixen en un vestíbul al qual també baixa un ascensor des del nivell del carrer. D'aquest vestíbul en surten escales i escales mecàniques que un cop passat per un vestíbul intermedi arriben a un passadís. Aquest es divideix en un passadís d'enllaç cap a la línia L5 i l'estació de renfe-adif de Barcelona-Sants i el que porta a les andanes de la L3. En aquest passadís cap a la L3 també hi baixa un ascensor des del vestíbul més superior. El passadís arriba a un distribuidor cap a cada andana. L'enllaç des d'aquest costat a les andanes es fa mitjançant escales, escales mecàniques i per primer cop a Barcelona mitjançant un ascensor inclinat. Els trens circulen pel nivell més profund, format per dues vies amb andanes laterals de 95 metres de llarg, separades en la seva major part per un mur (doble túnel) excepte a l'extrem del costat Zona Universitària.

 Fotos

Vestíbul inicial de l'estació, situat al costat Tarragona (maig 2005)

Una altra vista del vestíbul, amb les portes de control d'accés (maig 2005) Nivell intermig per baixar als passadissos d'enllaç des del vestíbul del costat Tarragona (maig 2005) Nivell de passadissos: recte, l'enllaç amb la L5 i l'estació de renfe-adif; dreta, accés a les andanes de la L3 (maig 2005)
       
Passadís que porta cap a l'estació de la línia L3 (maig 2005) Distribuidor a les andanes (maig 2005) Nivell superior de l'ascensor inclinat que baixa a l'andana de la via 1 (maig 2005) Vista de l'ascensor inclinat (maig 2005)
       
Detall de la via de l'ascensor inclinat (maig 2005) Nivell inferior del mateix ascensor inclinat. A l'andana de la via 2 n'hi ha un altre d'idèntic a aquest (maig 2005) També hi ha les escales i escala mecànica de sempre per baixar a l'andana (maig 2005) Nau de la via 1, amb un tren que va a Canyelles arribant a l'estació (maig 2005)
       
Cua de la nau de la via 1 (maig 2005) Unitat 2000 amb el número de servei 307 fent parada a Sants Estació (maig 2005) Sortint cap a Canyelles (maig 2005) Agulla d'enllaç entre vies i tren sortint cap a Zona Universitària (maig 2005)
       
Detall de l'estructura per suportar la catenària rígida (maig 2005) Modern vestíbul del costat Plaça del Centre (maig 2005) Escales i escales mecàniques de considerable longitud per baixar del carrer al vestíbul-distribuidor (maig 2005) Detall de la porta per a gent amb maletes, carros de compra, cotxets, bicicletes, etc (maig 2005)
       
Creuament de trens des del vestíbul del costat Plaça del Centre (maig 2005) Una altra vista del vestíbul (maig 2005) En aquesta vista es pot apreciar perfectament el doble túnel (maig 2005) Tren parat a la via 1 de Sants Estació abans de seguir viatge (maig 2005)
       
Sortida cap al vestíbul del costat Zona Universitària (maig 2005) El primer tram d'andana té una rampa per facilitar l'accés a PMR (maig 2005) Vista general de la nau de la via 2 de Sants Estació (maig 2005) 3000 en servei 317 parada a l'estació (maig 2005)

direcció Zona Universitària

Índex Línia L3

direcció Trinitat Nova

< Plaça del Centre

Tarragona >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs