Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  trenscat > Illes Balears > Ferrocarril de Sóller > Tren de Sóller > Traçat > De Bunyola al Mirador des Pujol d'en Banya
Horaris dels trens de Catalunya
     
Tren Palma-Sóller. Traçat
De Bunyola al Mirador d'en Banya

El traçat entre Bunyola i el Mirador des Pujol d'en Banya comprèn una longitud de 7,7 km. La sortida de Bunyola, a 195 metres sobre el nivell del mar es fa per una corba a l'esquerra, deixant el centre urbà a la dreta i passant pel costat de Villa Francisca. De seguida passem pels dos primers túnels de la línia, l'1 i el 2, de 55 i 66 metres respectivament. La línia segueix el seu ascens vorejant les muntanyes i passant per algunes trinxeres i terraplens. A 2,4 km de Bunyola el traçat passa sota la carretera de Palma a Sóller i s'endinsa al túnel Major. El túnel Major és el més important de la línia, fa 2.856 metres de longitud i supera la serra d'Alfàbia. El traçat és totalment recte, amb un primer tram de 1.264 metres amb rampa de 2,5, després baixa 202 metres amb 9 i per acabar una pendent de 18 en 1.405 metres. Assoleix els 239 metres d'altitud. A la boca nord del túnel Major la línia passa per sobre el torrent del Teix, enfilant l'estreta vall d'aquest curs natural. La línia passa per un espai on hi ha una andana amb un monument, per seguir salvant el torrent de ses Llemes i passar pel túnels número 4, 5 i 6. A la sortida del túnel número 6 s'entra a la vall de Sóller, on es situa el mirador des Pujol d'en Banya.
Estacions del tram: Bunyola | Mirador des Pujol d'en Banya

Fotos del traçat
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
L'automotor número 3 a la bonica estació de Bunyola (agost 2012) Sortida en corba de Bunyola, punt d'inici del tram abrupte del traçat (agost 2012) Poc després de sortir de Bunyola trobem els túnels 1 i 2, de 55 i 66 metres respectivament (agost 2012) Tram de recta entre Bunyola i el túnel Major (agost 2012)

La via passa per estretes trinxeres (agost 2012) Els pins són un bon acompanyant en el paisatge del tren de Sóller (agost 2012) Finca particular amb petita andana al ferrocarril (agost 2012) Bonic pas sota la carretera de Sóller (agost 2012)

Boca sud del túnel Major, de 2.856 metres, el de més longitud de la línia. El traçat és totalment recte amb un canvi de rasant a l'interior (agost 2012) Boca nord del túnel Major, després d'assolir al seu interior la cota màxima de la línia, a 239 metres sobre el nivell del mar (agost 2012) Sortida del túnel Major i pont sobre el torrent del Teix (agost 2012) Andana situada a la corba següent a la sortida nord del túnel Major, on hi ha una andana i un monument (agost 2012)

La via ara salva el torrent de Ses Llemes (agost 2012) La rampa nord del túnel Major presenta trams amb rampes de fins a 23 mil·lèsimes (agost 2012) El túnel número 4 (agost 2012) Túnel número 5 (agost 2012)

L'entorn paisatgístic de la línia és encantador (agost 2012) El traçat serpenteja fins arribar a la vall de Sóller (agost 2012) Entrada al túnel número 6 (agost 2012) Un cop passat el túnel 6 s'arriba al Mirador des Pujol d'en Banya, punt d'entrada sobre la vall de Sóller (agost 2012)

direcció Palma
< De Son Sardina a Bunyola
Retorn a traçat tren de Sóller
direcció Sóller
Del Mirador des Pujol d'en Banya a Sóller >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional