PÓgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > LÝnia Lleida-La Pobla > Trašat > └ger-La Pobla de Segur
Horaris dels trens de Catalunya
Trašat
└ger - La Pobla de Segur

Sortint d'└ger la lÝnia ja Ús a la cua del pantÓ de Camarasa, circula en paralĚlel a la carretera C-12 i la vall s'eixampla momentÓniament. Per˛ ben aviat s'endinsa al congost de Terradets, que superarÓ amb 15 t˙nels mÚs entre impressionants parets verticals. En aquest tram destaca el viaducte del barranc del Bosc, al costat de la carretera C-13, que remata el pas pel congost per salvar la serra de Montsec. El trašat entra a la vall del pantÓ de Terradets, vorejant-lo amb recorregut mÚs suau per l'oest. El trašat es dirigeix cap a l'estaciˇ de Cellers-Llimiana i segueix per la mÚs Ómplia Conca de Tremp amb pendents mÚs horitzontals i corbes de radi mÚs ampli, entre camps de conreu. Passat el pantÓ, ben aviat arriba al baixador de GuÓrdia de Tremp i continua sense dificultats cap a Palau de Noguera. En aquest tram destaquen els m˙ltiples passos superiors i inferiors dels camins de la zona i dels barrancs afluents del riu Noguera Pallaresa. Just abans d'arribar a Tremp el trašat descriu una "S" cap a l'oest, creua el barranc de Ricˇs i arriba a l'estaciˇ de la capital del Pallars JussÓ. Sortint de Tremp el trajecte voreja les darreres cases de la poblaciˇ, passa per sota Talarn per un t˙nel i fa una altra "S" per guanyar cota, destacant el viaducte de Santa EngrÓcia. La lÝnia se situa a l'oest del darrer pantÓ que voreja, el de Sant Antoni. En aquest tram es succeixen 5 t˙nels mÚs i un viaducte, el dels Palillos, sobre el pantÓ, fins al baixador de SalÓs de Pallars. La lÝnia fins a la Pobla de Segur ja no ofereix majors dificultats, acabant de resseguir la riba del pantÓ fins arribar a l'estaciˇ final de trajecte, tot i que abans passarÓ per un altre viaducte, el del barranc del SolÓ, sobre les aigŘes del Noguera Pallaresa.

Estacions del tram: └ger | Cellers-Llimiana | GuÓrdia de Tremp | Palau de Noguera | Tremp | SalÓs de Pallars | La Pobla de Segur

Fotos del trašat
Aleix CortÚs, Albert Maestre i Bernat BorrÓs - prohibida la reproducciˇ de les fotos sense el permÝs de l'autor
└ger. El tren obre portes breument a l'estaciˇ abans de seguir viatge (juliol 2016) Unitat 331.02 sortint del t˙nel 21 bis, amb la cua de les aigŘes del pantÓ de Camarasa (juliol 2016) El tren circulant en paralĚlel a la carretera C-12 (juliol 2016) Tren inaugural de les unitats sŔrie 331 aproximant-se a └ger (juliol 2016)

MagnÝfic entorn per a la unitat 331.02 a punt d'arribar a l'estaciˇ d'└ger procedent de la Pobla (juliol 2016) "Superman" 592.200 de renfe sortint d'└ger cap a la Pobla de Segur, en l'˙nic servei diari a la lÝnia fins a la Pobla en aquells moments (juliol 2016) Arribant a └ger des del costat Pobla (juny 2009) Circulant en paralĚlel a la carretera C-12 i al pantÓ de Camarasa (juny 2009)

Cua del pantÓ de Camarasa (juny 2009) Vista del tren hist˛ric pujant cap a Tremp i La Pobla de Segur (juny 2009) Cap al congost de Terradets (juny 2009) Espectacular paisatge acostant-se a la zona del congost de Terradets (juny 2009)

Les parets verticals del congost de Terradets no intimiden el pas del tren (juny 2009) El tren salvarÓ la muntanya a travÚs de diversos t˙nels excavats a la roca (juny 2009) Unitat 331.01 en un servei de la Pobla a Lleida sortint del congost de Terradets (agost 2017) Una altra vista del tren anterior per la mateixa zona, amb el riu Noguera Pallaresa (agost 2017)

La su´ssa 331.01 de FGC amb el tercer tren del dia de la Pobla de Segur a Lleida Pirineus al seu pas per l'impressionant congost de Terradets del riu Noguera Pallaresa, entre les estacions de Cellers-Llimiana i └ger (agost 2017) Unitat 592.200 circulant cap a la Pobla al viaducte del Barranc del Bosc (juliol 2016) Ja amb l'embassament de Terradets o de Tremp al costat (juny 2009) Bonica vista de la unitat diŔsel de FGC 331.01 al costat del pantÓ de Terradets (febrer 2016)

Cellers-Llimiana. El modern tren segueix cap a Tremp i la Pobla de Segur (gener 2017) La lÝnia circula molt a prop del pantÓ de Terradets (juny 2009) El trašat discorre ara per un indret mÚs planer, un cop superats Camarasa i Terradets (juny 2009) GuÓrdia de Tremp. El tren passa per l'estaciˇ de GuÓrdia de Tremp sense fer-hi parada, en no solĚlicitar-ho ning˙ (gener 2017)

El tren suÝs, constru´t per Stadler, amb un magnÝfic telˇ de fons de Pirineu nevat entre GuÓrdia de Tremp i Palau de Noguera (gener 2017) Corbes entre GuÓrdia de Tremp i Palau de Noguera (juny 2009) Palau de Noguera. L'at˛mic diŔsel de renfe de 2 cotxes passa pel baixador de Palau de Noguera sense parar, en no haver-hi ning˙ per a pujar-hi (juliol 2016) Senyal avanšat del senyal d'entrada a Tremp pel costat Lleida (juny 2009)

Tremp. El tren ja ha fet parada a Tremp, amb l'edifici de viatgers al darrera de la unitat (agost 2017) Senyal mecÓnic d'entrada a l'estaciˇ de Tremp pel costat La Pobla (juny 2009) Espectacular vista de la presa del pantÓ de Sant Antoni, que estÓ desembassant aigua donat l'alt nivell existent aquell any (juny 2009) Unitat 331.02 de FGC entre Tremp i SalÓs de Pallars (gener 2017)

El poble de Talarn observa el pas del tren suÝs GTW 2/6 de Stadler amb el segon servei del dia de Lleida a la Pobla de Segur (gener 2017) Entrant al t˙nel n˙mero 36 "Talarn" (gener 2017) Senyal avanšat d'entrada a Tremp (juny 2009) Des del tren es veu el poble de Talarn enfilat dalt de la muntanya (juny 2009)

Unitat 331.01 en proves al viaducte de Santa EngrÓcia (febrer 2016) Tren hist˛ric dels Llacs al viaducte de Santa EngrÓcia (juny 2009) El poble de Talarn vigila la lÝnia des de dalt de la muntanya (juny 2009) Entre Tremp i SalÓs de Pallars (juny 2009)

Al costat del pantÓ de Sant Antoni (juny 2009) Tren dels Llacs al pont dels "Palillos", molt a prop de SalÓs de Pallars (juliol 2016) Passant pel darrer t˙nel del trašat entre Lleida i la Pobla de Segur (juny 2009) L'automotor GTW 2/6 diŔsel entrant al t˙nel n˙mero 41 de la lÝnia Lleida-La Pobla (gener 2017)

L'automotor diŔsel suÝs 331.02 de FGC passa per SalÓs de Pallars cap a Lleida Pirineus sense fer-hi parada, en no solĚlicitar-ho ning˙ (gener 2017) Antiga ubicaciˇ del baixador de SalÓs de Pallars, que estava format per dues andanes (juny 2009) El viaducte del SolÓ sobre les aigŘes del pantÓ de Sant Antoni Ús la darrera obra de fÓbrica important abans d'arribar a la Pobla de Segur (juny 2009) L'˙ltim tren de renfe que va arribar a la Pobla arribant a l'estaciˇ (juliol 2016)

     
La unitat 331.02 espera sota el fred sortir cap a Lleida amb el segon tren descendent del dia (gener 2017)      

 direcciˇ Lleida
Trašat Balaguer - └ger
 
PÓgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'˙s p˙blic (webs, premsa, etc) ni l'˙s lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari Ús Bernat BorrÓs 
trenscat.cat Ús una pÓgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional