Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 15.Estacions i línies de la ciutat de Barcelona > Barcelona-El Clot-Aragó
Horaris dels trens de Catalunya
xarxa de via ampla
15.Estacions i línies de la ciutat de Barcelona
codi estació: 79009
Venda automàtica de bitllets Taquilla de bitllets Informació Zona videovigilada Prohibit fumar   Bus Bicing

     
     
   

correspondència:
Metro de Barcelona L1 Hospital de Bellvitge-Fondo L2 Paral·lel-Pep Ventura


Mostra Estacions adif RMB en un mapa més gran
L'estació de Barcelona-El Clot-Aragó (PK 110,1 de la línia Tarragona-Barcelona-Portbou) es situa al terme municipal de Barcelona, al barri del Clot. El tren va començar a circular per l'indret el 1854, amb la inauguració de la línia de Barcelona Estació de França a Granollers. En aquell moment es va construir un petit baixador, per carregar i descarregar mecaderies provinents de la indústria de la zona. A partir de 1912 El Clot passaria a ser una estació. El 1970 es va construir un by-pass entre l'estació de Passeig de Gràcia i l'estació del Clot (fins aleshores tots els trens procedents de Granollers havien d'anar a l'Estació de França). A partir de 1972 l'estació passaria a ser subterrània, tal com la coneixem avui dia. L'estació actual de Barcelona-El Clot-Aragó es situa al subsòl de la plaça Canonge Rodó. Disposa de quatre accessos diferenciats des del carrer, un des de la plaça Canonge Rodó, un altre a Clot-Aragó enfrontat amb l'anterior i dos més a ambdós costats del carrer Aragó en la seva intersecció amb l'avinguda Meridiana. Aquests darrers accessos comuniquen amb el passadís de connexió entre l'estació i el metro. L'estació s'estructura en dos nivells. En el nivell superior conflueixen els accessos des de Canonge Rodó i Clot-Aragó i el passadís procedent del metro en un vestíbul on hi ha la taquilla, màquines de venda de bitllets i barreres tarifàries de control d'accés. Els trens circulen pel nivell inferior, format per dues naus que es visualitzen entre elles mitjançant espais de forma circular al mur de separació. A cadascuna de les dues naus hi ha dues vies amb andana central de 220 metres de longitud, que es comunica amb el vestíbul a través d'escales fixes i mecàniques. La nau de les vies 1-2 és per als trens que circulen cap a Passeig de Gràcia mentre que per la nau de les vies 3-4 hi passen els trens que van cap a Arc de Triomf i Estació de França. Completen les instal·lacions de l'estació el centre de control de Rodalies de Catalunya. Properament l'estació s'adaptarà a persones amb mobilitat reduïda (PMR) amb la inclusió d'ascensors i es situarà l'andana a cota 0,68 metres respecte el carril en una longitud de 200 metres.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
     
Unitat Civia en un servei a la R2 de Granollers a Castelldefels (novembre 2009) Vista de l'andana central a les vies 1 i 2 (novembre 2009) Tren de la línia R2 nord amb destinació Castelldefels (novembre 2009) Una unitat sèrie 448 realitza un Catalunya Exprés Barcelona-Girona (novembre 2009)

     
Unitat sèrie 449 entrant a El Clot-Aragó en un dels primers dies de servei (novembre 2009)  El tren realitzant un servei "Mitjana Distància" de Figueres a Sants (novembre 2009) Les dobles composicions de la sèrie 449 (5+5 cotxes) caben justet al Clot (novembre 2009) Civies en composició 3+4 a la via 4 en un R1 a Maçanet-Massanes (agost 2007)

 
Sortida a l'extrem Sagrera de l'andana, actualment usada com a sortida d'emergència (febrer 2007)   Tren amb destinació L'Hospitalet de Llobregat a la via 3 (febrer 2007)  Un dels primers mesos de circulació de les unitats Civia amb destinació Mataró (octubre 2006) Un altre Civia de 5 cotxes a la via 3 amb destinació L'Hospitalet (octubre 2006)

Una de les boques d'entrada tant a l'estació com al metro (desembre 2004)  Vestíbul d'enllaç entre l'estació ferroviària i el metro (desembre 2004)  Barreres de control d'accés tarifari a les andanes (desembre 2004)  Vista de l'andana de les vies 1 i 2 (desembre 2004) 

Un Catalunya Exprés que va a Sants a la via 1 (desembre 2004)  Regional amb destinació Cervera de la Marenda a la via 2 (desembre 2004)  Sortint direcció Granollers i Girona (desembre 2004)  Tren de dos pisos que va Sant Celoni a la via 2 de l'estació (desembre 2004) 

Cua de la 447-183 que va a Castelldefels (desembre 2004)  Tren de rodalies amb destinació Sant Andreu Comtal (desembre 2004)  Forat circular pel que es veu l'andana de les vies 3 i 4 des de l'andana de les vies 1 i 2 (desembre 2004)  Vista general de la nau on hi ha l'andana central per les vies 1 i 2, que són les que segueixen el carrer Aragó fins a Sants (desembre 2004) 

Entrada a la nau de les vies 3 i 4 (desembre 2004)  Tren de rodalies estacionat a la via 3, amb destinació L'Hospitalet, via Pl.Catalunya (desembre 2004)  Una 447 en doble a la via 4 esperant per sortir amb les portes obertes (desembre 2004)  Punt quilomètric (desembre 2004) 

447-083 que va a Mataró a punt de sortir (desembre 2004)  Indicadors de la destinació dels trens (desembre 2004)  Semàfor de la via 3 (desembre 2004)  Vista general de la nau de les vies 3 i 4, que són les que van fins a Sants per Pl.Catalunya, així com també cap a l'estació de França (desembre 2004) 

direcció Passeig de Gràcia/Barcelona Sants Índex Línia 15
direcció Barcelona Sagrera/Granollers/Mataró
Barcelona Sagrera > 
 
< Passeig de Gràcia
direcció Pl.Catalunya/Barcelona Sants
< Arc de Triomf
direcció Barcelona Estació de França 
< Estació de França
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional