Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > TMB > el metro de Barcelona > línia L1 > Fabra i Puig
Horaris dels trens de Catalunya
< La Sagrera Línia L1 Metro de Barcelona: Hospital de Bellvitge - Fondo Sant Andreu >
Fabra i Puig
Estació adaptada a PMR Estació amb cobertura de telefonia mòbil Estació videovigilada
codi estació: 134  
renfe        
   


Mostra Estacions metro TMB L1 en un mapa més gran
L'estació Fabra i Puig de la línia L1 del metro de Barcelona va entrar en servei el 15 de maig de 1954 amb l’obertura de la línia des de Sagrera. Inicialment l’estació va rebre la denominació Fabra y Puig. El 1967 es van posar en servei tres nous accessos pel costat nord de l’estació de metro, per tal de millorar l’enllaç amb l’estació de la xarxa de via ampla de Barcelona- Sant Andreu Arenal. El 14 de març de 1968 es prolongava la línia de metro des de Fabra i Puig a Torras i Bages. El 1982 l'estació passava a dir-se Fabra i Puig (amb la conjunció “i” catalana) i la línia I passava a ser la L1. El desembre de 1998 es completava l’accessibilitat de l’estació amb la instal·lació de nous ascensors, a la vegada que es remodelava la nau d’andanes amb una nova decoració.
L’estació Fabra i Puig actual està situada en corba al subsol de l'avinguda Merdiana, entre el carrer Concepción Arenal i el passeig Fabra i Puig, i consta de dos nivells. El nivell superior disposa de dos vestíbuls, un a cada extrem de l’estació. El vestíbul del costat sud, secundari, té un accés per l’avinguda Meridiana amb carrer Concepción Arenal a través d’escales fixes, una escala mecànica de pujada i ascensor. El vestíbul secundari disposa de màquines de venda de bitllets i barreres tarifàries de control d’accés. El vestíbul del costat nord, principal, té fins a quatre accessos des del carrer. L’accés més allunyat és pel carrer Sòcrates, que a la vegada permet la connexió directa amb l’estació d’autobusos de Fabra i Puig, que disposa d’escales fixes. El següent accés s’ubica al costat de l’edifici de viatgers de l’estació de Rodalies de Barcelona- Sant Andreu Arenal, on hi ha escales fixes i una escala mecànica de pujada, unint-se al passadís procedent del primer accés. En aquest passadís s’uneix posteriorment l’accés pel costat nord del passeig Fabra i Puig, amb escales fixes i escala mecànica de pujada. Per arribar al vestíbul principal hi ha un petit desnivell salvat per una escala fixa i una curta escala mecànica de pujada. Al vestíbul principal s’uneix el darrer accés a l’estació pel costat sud del passeig Fabra i Puig, amb una escala fixa. El vestíbul principal de Fabra i Puig disposa de màquines de venda de bitllets, barreres tarifàries, un local comercial i el centre de control de l’estació. Els trens circulen pel nivell inferior, format per dues vies i tres andanes de 90 metres de longitud. L’estació segueix la disposició denominada “Barcelona” que inicialment destinava l’andana central a l’entrada de viatgers i les laterals per a la sortida; actualment es poden usar les andanes indistintament. L’enllaç entre les andanes i el vestíbul sud (secundari) es fa mitjançant escales fixes i un ascensor des de cadascuna de les andanes laterals. La comunicació entre les andanes i el vestíbul nord (principal) es resol mitjançant escales fixes a les andanes laterals i dues escales mecàniques de pujada a l’andana central.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Accés a l'estació Fabra i Puig des d'avinguda Meridiana - Concepción Arenal (gener 2015) Entrada al metro L1 just al costat de l'estació de ferrocarril de Sant Andreu Arenal (juny 2019) Accés a l'estació de Fabra i Puig de la L1 pel Passeig de Fabra i Puig (febrer 2020) Màquines de venda de bitllets al vestíbul previ a la línia de peatge (febrer 2020)

Escales entre el nivell de la línia de peatge i el vestíbul previ amb accés des del passeig Fabra i Puig i l'estació de Sant Andreu (juny 2019) Barreres tarifàries de control d'accés a les andanes (febrer 2020) Encreuament d'unitats 4000 del metro de la línia L1 a Fabra i Puig (febrer 2020) Unitat 4000 del FMB sortint cap a Hospital de Bellvitge (febrer 2020)

Extrem de les andanes de Fabra i Puig, costat la Sagrera. Aquest vestíbul té un ascensor fins a cadascuna de les dues andanes (febrer 2020) Unitat 6000 entrant a Fabra i Puig per la via 2, ja renovada des de l'estiu de 2019 (febrer 2020) Tren amb el torn 115 fent parada a Fabra i Puig durant l'hora punta del matí (febrer 2020) Tren de la sèrie 6000 de TMB a la via 1 de Fabra i Puig amb el torn de servei 127 (juny 2019)

Encreuament d'un tren de la sèrie 4000 i un altre de la sèrie 6000 a l'estació de metro de Fabra i Puig de la línia L1 (juny 2019) Vista de la via 1 (juny 2019) Detall de l'estació de la via 2 de Fabra i Puig (juny 2019) Panell amb informació de l'entorn de l'estació de Fabra i Puig (juny 2019)

Extrem de les andanes costat Sant Andreu, amb sortida de l'andana central per escales mecàniques de pujada (juny 2019) Tren de la sèrie 6000 a la via 1 amb un servei cap  a Fondo (juny 2019) Vista des del vestíbul d'una unitat 6000 amb el torn de servei 128 (juny 2019) Unitat 4000 a la via 2 de Fabra i Puig (juny 2019)

El comboi de metro de la línia L1 a punt per seguir de Fabra i Puig cap a la Sagrera i Hospital de Bellvitge (juny 2019) Vestíbul costat Sant Andreu, amb les màquines de venda de bitllets (abril 2005) Torniquets per controlar l'accés a les andanes (abril 2005) Creuament de trens a Fabra i Puig vistos des del vestíbul (abril 2005)

L'estació es va renovar fa poc oferint aquest modern aspecte (abril 2005) Les escales mecàniques a l'andana central impedeixen l'accés a aquesta des del vestíbul est (abril 2005) Un tren que ve de Sagrera entrant a la via 1 de l'estació (abril 2005) L'estació és en corba a la dreta i des de la darrera reforma ofereix una imatge molt bona (abril 2005)

Un tren que va a Hospital de Bellvitge parat a l'estació barcelonina (abril 2005) Una 4000 en servei 105 estacionada a la via 1, abans de seguir viatge cap a Fondo (abril 2005) L'estació vista des del costat Sagrera (abril 2005) L'estació amb un tren parat des del costat Sant Andreu (abril 2005)

direcció Hospital de Bellvitge Índex línia L1 direcció Fondo
< La Sagrera Sant Andreu >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional