Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L1 > Fabra i Puig Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Fabra i Puig

01

correspondències: renfe  
 
serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR

Situació de l'estació Fabra i Puig a la línia L1 (mapa base: wefer.com)L'estació Fabra i Puig de la línia L1 del metro de Barcelona va entrar en servei l'any 1954, quan es va posar en servei el tram des de Sagrera. L'estació està situada sota l'avinguda Meridiana, entre el carrer Concepció Arenal i el passeig Fabra i Puig. El nivell per on passen els trens està format per una nau amb dues vies i tres andanes de 90 metres de llarg en corba i és del tipus Barcelona. A cada extrem de l'andana hi ha un vestíbul. Al costat Sagrera hi ha un vestíbul que té un sol accés des del carrer Concepció Arenal. Aquest vestíbul compta amb ascensors de manera que l'estació queda adaptada a PMR. A l'altra banda, costat Sant Andreu, hi ha un altre vestíbul que té diversos accessos: dos al passeig Fabra i Puig i dos al voltant de l'estació Sant Andreu Arenal de renfe-adif. Per comunicar aquest vestíbul amb les andanes hi ha escalinates a les andanes laterals i dues escales mecàniques a l'andana central, escales que funcionen només per a la sortida de viatgers.

 Fotos

Vestíbul costat Sant Andreu, amb les màquines de venda de bitllets (abril 2005)

Torniquets per controlar l'accés a les andanes (abril 2005) Creuament de trens a Fabra i Puig vistos des del vestíbul (abril 2005) L'estació es va renovar fa poc oferint aquest modern aspecte (abril 2005)
       
Les escales mecàniques a l'andana central impedeixen l'accés a aquesta des del vestíbul est (abril 2005) Un tren que ve de Sagrera entrant a la via 1 de l'estació (abril 2005) L'estació és en corba a la dreta i des de la darrera reforma ofereix una imatge molt bona (abril 2005) Un tren que va a Hospital de Bellvitge parat a l'estació barcelonina (abril 2005)
       
www.trenscat.com
Una 4000 en servei 105 estacionada a la via 1, abans de seguir viatge cap a Fondo (abril 2005) L'estació vista des del costat Sagrera (abril 2005) L'estació amb un tren parat des del costat Sant Andreu (abril 2005)

direcció Hospital de Bellvitge

Índex Línia L1

direcció Fondo

< Sagrera

Sant Andreu >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs