Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L3 > Passeig de Gràcia Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Passeig de Gràcia

01

correspondència amb línies de metro TMB: L2 Paral·lel - Badalona Pompeu Fabra L4 Trinitat Nova - La Pau
altres correspondències:
serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR

Situació de l'estació Passeig de Gràcia a la línia L3 (mapa base: wefer.com)L'estació Passeig de Gràcia de la línia L3 del metro de Barcelona va estrenar-se l'any 1924, amb l'entrada en servei del tram entre Catalunya i Lesseps, formant part del primer ferrocarril metropolità que va tenir la ciutat de Barcelona, sent explotat llavors per la companyia Gran Metro. La parada està sota el passeig de Gràcia, entre els carrers Consell de Cent i Aragó i té un vestíbul a cada extrem. Al costat Catalunya hi ha un vestíbul que té un sol accés, des del Passeig de Gràcia cantonada amb Consell de Cent. A més, d'aquest vestíbul en surt un llarg passadís que enllaça amb les estacions de Passeig de Gràcia de les línies L2 i L4, passadís que fa més de 250 metres de llarg i pot suposar una caminada de més de 5 minuts. A l'altre extrem de l'estació, al costat Diagonal, hi ha l'altre vestíbul que és de dimensions força reduïdes, amb accessos des de cadascuna de les quatre cantonades que forma el passeig de Gràcia amb el carrer Aragó, a més d'enllaçar directament amb el vestíbul de l'estació de la xarxa de via ampla de Barcelona-Passeig de Gràcia. Els trens circulen per un nivell inferior format per dues vies amb andanes laterals de 95 metres de llarg. L'enllaç entre vestíbuls i andanes es fa mitjançant escalinates i en el cas de l'andana de la via 2, l'enllaç amb el vestíbul de Consell de Cent també es fa mitjançant una escala mecànica.

 Fotos

El vestíbul del carrer Aragó (maig 2005)

Tren estacionat a la via 1 (maig 2005) Sortint cap Canyelles (maig 2005) Vista general de l'estació (maig 2005)
       
Entrant des de Canyelles, per un petit tram de túnels bessons (maig 2005) Detall dels bancs d'espera de Passeig de Gràcia (maig 2005) Tren que ve de Zona Universitària arribant a la parada (maig 2005) Unitat 2000 entrant a l'estació circulant cap a Zona Universitària (maig 2005)
       
Diversos indicadors de sortida amb un tren a la via 2 (maig 2005) Accés a l'andana de la via 2 des del vestíbul d'Aragó (maig 2005) Una unitat de la sèrie 2000 a punt d'obrir portes (maig 2005) L'estació des de l'andana de la via 1, costat Catalunya (maig 2005)
       
Tren parat a la via 2 (maig 2005) Escales cap al vestíbul de Consell de Cent i la línia L2 i L4 (maig 2005) Inici del llarg passadís que enllaça amb les línies L2 i L4 (maig 2005) Vestíbul amb accés des del carrer Consell de Cent (maig 2005)
       
El mateix vestíbul amb el passadís cap a la L2 i la L4 al fons (maig 2005) Unitat 3024 en servei 301 parada a la via 1 de Passeig de Gràcia (maig 2005) Tren que ve de Canyelles parant a l'estació (maig 2005) L'estació des de l'andana de la via 2, costat Diagonal (maig 2005)

direcció Zona Universitària

Índex Línia L3

direcció Trinitat Nova

< Catalunya

Diagonal >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs