Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L4 > Passeig de Gràcia Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Passeig de Gràcia

01

correspondència amb línies de metro TMB: L2 Paral·lel - Badalona Pompeu Fabra L3 Zona Universitària - Trinitat Nova
altres correspondències:
serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR

Situació de l'estació Passeig de Gràcia a la línia L4 (mapa base: wefer.com)L'estació Passeig de Gràcia de la línia L4 del metro de Barcelona va posar-se en servei l'any 1973, amb l'entrada en servei del tram d'Urquinaona a Joanic. De fet, anteriorment la línia ja tenia parada a Passeig de Gràcia, però era l'estació de l'actual línia L3 amb la qual compartia recorregut justament des de prop de l'estació de Passeig de Gràcia fins a Lesseps. La parada actual està situada sota el passeig de Gràcia, entre la Gran Via i el carrer Diputació i diposa d'un sol vestíbul situat a la part sud de l'estació. Aquest vestíbul té un accés des de Gran Via, cantonada amb Passeig de Gràcia. El vestíbul té despatx per al cap d'estació, màquines de venda de bitllets i els torniquets de control d'accés a les andanes. Un cop passades les barreres tarifàries, a l'esquerra surt el llarg passadís d'enllaç amb l'estació de la línia L3 de més de 250 metres de longitud i d'altra banda en surt un passadís amb escales que baixen cap a l'estació de la línia L4. A un nivell intermig en surten enllaços amb l'estació de la línia L2 i també el pas que duu a l'andana de la via 1 de la L4, mentre que les escales segueixen baixant fins l'andana de la via 2 també de la L4. Els trens circulen per un nivell format per dues vies amb andanes laterals de 94 metres de llarg, separades per un mur central donant lloc a una estació de doble volta. De les andanes també en surten enllaços a l'estació de la línia L2.

 Fotos

El vestíbul de l'estació (juny 2005)

Termòmetres de les tres línies de metro que coincideixen a l'estació de Passeig de Gràcia (juny 2005) Una altra vista del vestíbul, amb la sortida a Gran Via/Passeig de Gràcia (juny 2005) Inici del llarg passadís d'enllaç cap a l'estació de la línia L3 i encara més llarg fins a l'estació d'adif/renfe (juny 2005)
       
Andana de la via 2 (juny 2005) Viatgers sortint de la unitat 1100 que acaba de fer parada a Passeig de Gràcia (juny 2005) L'andana de la via 2 vista des del costat Girona (juny 2005) Escales d'enllaç del vestíbul amb les andanes de la línia L4 (juny 2005)
       
A l'esquerra un dels passadissos d'enllaç amb la línia L2 (juny 2005) Passadís per arribar a l'andana de la via 1 de la línia L4 (juny 2005) Extrem de l'andana de la L4 costat Urquinaona, amb un passadís d'enllaç amb la línia L2 (juny 2005) L'andana de la via 1, amb la sortida i enllaç amb la L3 a la dreta (juny 2005)
       
Unitat 1100 en servei 401 estacionada a la via 1 de Passeig de Gràcia (juny 2005) L'andana en corba de la via 1 de Passeig de Gràcia (juny 2005) Senyal d'advertència de separació entre tren i andana (juny 2005) Tren que va direcció Trinitat Nova obre portes a l'estació (juny 2005)

direcció Trinitat Nova

Índex Línia L4

direcció La Pau

< Girona

Urquinaona >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs