Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L2 > Passeig de Gràcia Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Passeig de Gràcia

01

correspondència amb línies de metro TMB: L3 Zona Universitària - Trinitat Nova L4 Trinitat Nova - La Pau
altres correspondències:
serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR

Situació de l'estació Passeig de Gràcia a la línia L2 (mapa base: wefer.com)L'estació Passeig de Gràcia de la línia L2 del metro de Barcelona va inaugurar-se l'any 1995, amb l'entrada en servei del primer tram de línia entre Sant Antoni i Sagrada Família. Està sota la Gran Via a la cruïlla amb passeig de Gràcia. L'estació disposa de dos accessos propis per a la línia L2, un per Gran Via amb Rambla Catalunya i un altre per Gran Via amb Pau Claris. Cadascun d'aquests accessos té un vestíbul dotat de les màquines de venda de bitllets i les portes de control d'accés a l'andana. Per accedir del carrer als vestíbuls hi ha escales, escales mecàniques i en el cas del vestíbul de Rambla Catalunya també ascensor. Els trens circulen a un nivell inferior respecte als vestíbuls en dues naus independents separades uns metres entre elles. La comunicació entre vestíbuls i andanes es fa mitjançant escales, escales mecàniques i en el vestíbul de Rambla Catalunya també amb ascensor. Cada una de les naus de vies disposa d'una via i andana a la dreta (mirant segons el sentit de la marxa), estant les dues andanes col·locades de manera que queden centrals, a l'estil de les estacions del tube de Londres. En aquesta estació els trens circulen per l'esquerra, el contrari de l'habitual a la xarxa de metro. Completen les instal·lacions un enllaç que porta a la línia L4, que circula per un nivell inferior i també al llarg passadís d'enllaç amb la L3 i l'estació de Passeig de Gràcia de renfe-adif, que pot suposar més de 10 minuts de caminada.

 Fotos

Vista del vestíbul de Rambla de Catalunya (maig 2005)

El mateix vestíbul vist des d'una altra perspectiva (maig 2005) Els vestíbuls i enllaços de la línia L2 són molt àmplis i diàfans (abril 2005) Escales, escales mecàniques i ascensor per a accessibilitat universal (maig 2005)
       
Perspectiva de la nau de la via 2, la que va direcció Paral·lel (maig 2005) Una altra vista de la mateixa nau, amb el túnel tipus tube al fons (abril 2005) Pel túnel es veu un tren acostant-se a Passeig de Gràcia (maig 2005) La 2140 en servei 210 estacionada a la via 2 de l'estació (maig 2005)
       
Costat Tetuan de l'andana direcció Paral·lel (maig 2005) Unitat 2100 vista des de la cua de l'andana de la via 2 (maig 2005) Des de l'inici del passadís d'enllaç a la L4 tren parant a l'estació (maig 2005) Enllaços al costat Pau Claris de l'estació (maig 2005)
       
Passadís d'interconnexió entre les naus de l'estació (maig 2005) Tren que va a Pep Ventura obrint portes a Passeig de Gràcia (maig 2005) Cua de la 2132 estacionada a la via 1 de Passeig de Gràcia (maig 2005) Tren procedent de Paral·lel entrant a Passeig de Gràcia (maig 2005)

direcció Paral·lel

Índex Línia L2

direcció Badalona Pompeu Fabra

< Universitat

Tetuan >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs