Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
 Trens de Catalunya > FGC > Cremallera de Núria > Exposicions del Cremallera > Exposició de material mòbil
Exposició de material mòbil
FGC  Turisme i Muntanya
 

És una exposició situada a les cotxeres de Ribes-Vila que permet conèixer i veure in situ el material mòbil utilitzat en la construcció i explotació del cremallera, així com la seva evolució. Podreu accedir a les locomotores més antigues i curioses com "la Geperuda", l'elèctrica E3 en el seu estat original, o també el cotxe saló, considerat de luxe i decorat amb materials dobles, el qual encara circula en ocasions especials.

Aquesta exposició complementa la que hi ha a Vall de Núria "El Cremallera: un enginy únic", on ens mostra una visió històrica, tècnica, anecdòtica i pedagògica d'aquest peculiar mitjà de transport.


Locomotora de vapor 6 Locomotora elèctrica E3 Llevaneu 364.01 Cotxe saló 51 Locomotora dièsel DM6 Llevaneu L09 Cotxe cinema 23

Fotos 
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Travesses metàl·liques elevades usades a mode de banc (agost 2005) Tram de catenària per explicar-ne les  seves parts (setembre 2004) El cocodril existent fins l'any 2003 s'exposa ara a Ribes Vila (agost 2005) Una altra vista del mecanisme de transició (agost 2005)

Inici Exposicions Cremallera
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional