Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L4 > La Pau Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

La Pau

01

correspondència amb línies de metro TMB: L2 Paral·lel - Badalona Pompeu Fabra  
 
serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR

Situació de l'estació La Pau a la línia L4 (mapa base: wefer.com)L'estació La Pau de la línia L4 del metro de Barcelona va posar-se en servei l'any 1982 amb la prolongació de la línia entre Selva de Mar i La Pau. La parada està situada sota el carrer de Ca n'Oliva, entre el Passatge Verd Maragda i el carrer Guipúscoa i té un sol vestíbul al costat Trinitat Nova de l'estació. Aquest vestíbul és comú amb el de la línia L2 i té un sol accés pel carrer Guipúscoa, entre la Rambla de Prim i el carrer de Ca n'Oliva. Aquest accés està dotat d'ascensor. Per baixar a les vies hi ha un primer nivell d'escales i escales mecàniques, a més d'un ascensor. En aquest nivell hi ha l'accés directe a l'andana a més del distribuidor a les andanes de la L2. També hi ha encara l'antic accés, format per escales que comuniquen les dues andanes amb un distribuidor situat al nivell de vestíbul. Els trens circulen per una nau formada per dues vies amb andanes laterals de 94 metres de llarg. De tota manera, es sol usar l'andana de la via 2 que és punt d'origen i destinació dels trens de la línia L4. Completen les instal·lacions de l'estació un ramal d'enllaç amb la línia L2 del metro i un altre amb les cotxeres i tallers del triangle ferroviari, situats un cop passada l'estació.

 Fotos

El vestíbul de l'estació de La Pau, comú amb el de la línia L2 (maig 2005)

Antic accés cap a les andanes de la L4, actualment encara resta obert per a l'andana de la via 2 (juny 2005) Noves escales que baixen del vestíbul superior fins al nivell de l'andana de la línia L4 (maig 2005) Accés a l'andana de la via 2, la única oberta al públic en general (juny 2005)
       
Antigues escales encara en ús que baixen del vestíbul a l'andana (juny 2005) Un 1100 amb el número de servei 403 estacionat a La Pau (juny 2005) L'estació de La Pau des del costat Besòs (juny 2005) Un comboi de la L4 a la via 2 de La Pau (juny 2005)
       
La 1180 i la 1177 acoblades en reserva a la via 1 de l'estació (juny 2005) Tren a La Pau, amb el mòdul d'informació a la dreta (juny 2005) Un metro fent el canvi de sentit al cap de la línia L4 (juny 2005) Boca del túnel pel costat de les cotxeres del Triangle (juny 2005)
       
Les vies que van recte porten a les cotxeres del Triangle i les de la dreta són les antigues que anaven a Pep Ventura, de les quals una enllaça amb la línia L2 (juny 2005) Tren sortint de La Pau, on inicia el seu recorregut (juny 2005) Detall dels rètols indicadors de l'estació amb les rajoles (juny 2005) Cap del 1178 (juny 2005)

direcció Trinitat Nova

Índex Línia L4

 

< Besòs

 

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs